fbpx

Az eljárás, ami forradalmasította a teljes szájrehabilitációt

az All-on-4®

Kérjük, tekintse meg az All-on-4® protokollról készült animációs videónkat:

Ön mit tenne, ha újra önfeledten nevethetne? Milyen érzés volna, ha ismét a világ legtermészetesebb dolga lenne magabiztosan belenézni a fényképezőgépbe, és őszintén mosolyogni a családi fényképeken? Mit érezne, ha újra bármit ehetne, és nem az alapján választana az ételek közül, hogy mit tud elrágni, és mit nem?

Mit jelentene Önnek, ha 24 órán belül megváltozna az élete?

Életre szóló mosoly, akár egyetlen nap alatt

Az All-on-4® koncepció életre szóló megoldást nyújt akár teljes fogatlanság esetén is. Lényege, hogy mindössze 4 (felső állcsontban esetenként 6) implantátumra történik a fix, teljes fogpótlás rögzítése. A implantátumok speciális dőlésszögben kerülnek beültetésre, így olyan esetben is elvégezhető a beavatkozás, amikor kevés csont áll rendelkezésre. Ezáltal elkerülhető a csontpótlás, és az azt követő hosszú gyógyulási idő. Ön a kezelést követően akár már aznap az ideiglenes, rögzített fogpótlással távozhat.

Az eljárás gyorsabb, költséghatékonyabb, és lelkileg is sokkal kevésbé megterhelő mint bármely korábban ismert implantációs technológia.

A gyönyörű fogak, és felszabadult nevetés felé vezető út

1. Állapotfelmérés, szakorvosi konzultáció

Első lépésként 3 dimenziós CT felvételt készítünk, mely a leprecízebb leképezést adja szájsebész szakorvosunk számára a fogak és az állcsont állapotáról. Ezen információk birtokában kezdetét veheti a tervezés folyamata: az implantátumok méretének kiválasztása, és pontos elhelyezkedésük meghatározása. A állapotfelmérés részeként természetesen külön szánunk időt arra is, hogy maradéktalan megválaszoljuk az Önben felmerülő kérdéseket.

2. A beavatkozás napja

A következő kezelés alkalmával helyi érzéstelenítésben megtörténik a fogak eltávolítása, és az implantátumok azonnali beültetése. Klinikánkon a svéd Nobel Biocare és a svájci Straumann piacvezető vállalatok prémium implantátumaival dolgozunk, melyek esetében életre szóló garanciát vállalunk.

Azonnali implantáció – mérföldkő a fogbeültetésben

Rendelőnkben az All-on-4® protokoll leggyakrabban azonnali implantációval egybekötve történik. Ennek legnagyobb előnye a Páciens számára többek között, hogy egyetlen alkalommal megtörténik a rossz fogak eltávolítása, és az implantátumok beültetése. Egy nagyobb lélegzetvételű orvosi kezelés lelkileg is megvisel minden embert, így hatalmas megkönnyebbülést jelenthet, ha nem kell hónapokon át újra és újra sebészeti kezelésnek kitenni magukat. Az azonnali implantáció a leghatékonyabb, és leggyorsabb módja a fogbeültetésnek.

Az implantátumok beültetését követően lenyomatot veszünk Trios 4 digitális szájszkenerünk segítségével. Ez alapján készül el az ideiglenes, fix fogpótlás.
A rögzített körhíd oly’ módon kerül kialakításra, hogy az alatta lévő műtött terület szépen gyógyulhasson, így Ön akár azonnal visszatérhessen megszokott, mindennapi életviteléhez. Már ekkor elfelejtheti a fog nélküli élettel, vagy a hagyományos, kivehető fogpótlással járó kellemetlenségeket és szorongó érzést.
Az ideiglenes, fix fogpótlás teljesen természetes hatást kelt, arca már ettől a pillanattól harmonikussá, esztétikusabbá válik. Mindemellett gyakorlati funkciójának hála, nagyban megkönnyíti viselője hétköznapjait. Kialakításának köszönhetően miközben védelmet nyújt az alatta lévő kezelt terület számára, biztosítva a zavartalan gyógyulást, lehetővé teszi puhább ételek elfogyasztását is, optimálisan eloszlaltva a rágóerőt az implantátumokon, megvédve őket a túlterheltségtől.

A bevatkozás különböző lépései között lehetőséget biztosítunk privát várónkban a zavartalan pihenésre, melyet műtőnktől csupán egy ajtó választ el. A diszkrét, kellemes hangulatú helyiségnek köszönhetően Ön nem kell mással találkozzon sem a fogeltávolítás, sem az implantátumok beültetése után, kezelőorvosa mégis csupán egy karnyújtásnyira tartózkodik Öntől. Kísérője természetesen Önnel tarthat, ha erre igényt tart.

Ezt követően átadjuk Pácienseink számára részletes tájékoztatónkat, mely összefoglalja a beavatkozás utáni tennivalókat és tanácsokat, melyek figyelembevételével kellemesebbé tehető majd a gyógyulási folyamat. A tájékoztatóval együtt minden kezelés mellé biztosítunk szájápolási csomagot is, mely’ tartalmazza a kezelést követően szükséges legfontosabb gyógyszereket, fájdalomcsillapítókat, ezen kívül jégzselét, puha sörtéjű fogkefét, illetve szájöblögető oldatot. Páciensünknek nem kell már külön gondoskodnia ezek beszerzéséről, teljes mértékben koncentrálhat a gyógyulásra.

3. Gyógyulás, rendszeres szakorvosi kontroll

Kezdetét veszi a regenerációs szakasz, mely 4-6 hónapig tarthat. Ebben az időszakban havonta hívjuk kontrollvizsgálatra Pácienseinket, hogy végigkísérhessük a gyógyulási folyamatot, ellenőrizhessük a szájhigiéniát, és megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket.
A kontroll során röntgenfelvételt is készítünk, hogy az implantátumok csontosodását is nyomon követhessük.

4. Digitális lenyomatvétel

Amennyiben az implantátumok már az állkapocs stabil részévé váltak, végleges lenyomat készül. Miközben gyógyul és egyre szebbé válik az íny, a regenerációs időszak alatt változhat a szöveti struktúra az implantátumok körül. A teljes gyógyulás 4 hónapig tart, mely’ elteltével intraorális szkenner segítségével digitális lenyomat készül. Az innovatív technológiai újítás garantálja a legpontosabb tervezést, illetve a precíz végleges, rögzített fogpótlást.

Fogászati lenyomatvétel intraorális szkennerrel – precíz, gyors, kényelmes, nincs több kellemetlenségAz intraorális szkenner a digitális fogászat egyik legnagyobb innovációja, melynek előnyeit nem csak a fogszakorvos, és a fogtechnikus, de Pácienseink is első kézből élvezhetik. Segítségével a lenyomatvétel semmiféle kellemetlenséggel nem jár, használata nem okoz légzési nehézségeket, és mivel nincs szükség lenyomatanyagra sem, így kizárható az irritáció. Pár perc alatt történik a száj, illetve a fogsor beszkennelése.
A szkenner mind a harapást, mind az állkapocsmozgásokat, mind pedig a száj egyéb anatómiai adottságait a lehető legpontosabban képezi le, a hibalehetőség ebből következően teljesen kizárt. Segítségével a fogpótlások harmonikusak, esztétikusak, és maximális pontossággal illeszkednek.

5. Végleges, fix fogpótlás

Fogtechnikusaink személyre szabottan, természetesen minden esetben az Ön igényeit figyelembe véve terveznek és készítik a fogpótlásokat, hiszen ahány ember, annyi féle fogsor teszi teljessé az arc harmóniáját, és mindenki számára más és mást jelenthet a tökéletes mosoly fogalma is. A végleges fogpótlás anyaga többféle lehet (pl.: fémmentes cirkónium vagy titán vázon ülő12 egyedi E-max korona, ún. Malo-híd, vagy egy titán vázas felcsavarozható fémkerámia körhíd). A választás az Ön esztétikai igényein alapul.

A természetes, gyönyörű fogak titka: CAD-CAM technológia

A fogászati CAD/CAM technológia a jelenleg elérhető legkorszerűbb fogtechnikai eljárás. Lényege, hogy mind a fogpótlások tervezése, mind pedig a kivitelezése digitálisan, számítógép segítségével történik, így az emberi tévedés lehetősége gyakorlatilag teljes mértékben kizárható.
Implantológiai beavatkozások esetén a fogpótlás készítésekor az esztétikai kritériumokon mellett mindig a pontosság, és a tartósság a két legfontosabb tényező. Minimális (akár ezredmilliméternyi) eltérés is képes olyan feszültséget okozni például az implantátumok nyaki részénél, ami nemcsak a pótlás töréséhez vezethet, de akár az implantátum körüli csontállomány felszívódását is okozhatja.Az Implant Központ Budában átadásra kerülő fogpótlások váza minden esetben digitálisan kerül megtervezésre és legyártásra, garantálva ezzel az egyediséget, a maximális pontosságot, és az implantátum hosszú élettartamát.

Rendelőnkben a fogpótlások minden esetben csavarozással (nem pedig ragasztással) kerülnek rögzítésre az implantátumra. Ennek a módszernek köszönhetően a fix körhidak biztonsággal eltávolíthatóak, és újra rögzíthetőek az implantátumon. A csavaros megoldás mind az ideiglenes híd véglegesre történő cseréje esetén, mind pedig a végleges híd átadása után, bárminemű panasz, vagy egy általános kontroll, szájhigiénés kezelés esetén nagy könnyebbséget, és biztonságot jelent a Páciens és a fogszakorvos számára egyaránt.

A végleges fogpótlás rögzítését követően dentálhigiénikusaink újra egyeztetik Önnel az utólagos, precíz szájápolási teendőket, elmagyarázzák, megtanítják Önnek a különböző lépések helyes sorrendjét, és fontosságát, hiszen a megfelelő tisztítási módon legalább annyira múlik az implantációs beavatkozás sikere, mint a szakavatott műtéti technikán. Az implantológiai kezelések sikerességi rátája 98,5% felett van, megfelelő szájápolás, és rendszeres szűrővizsgálat esetén a kilökődés esélye minimális.

6. Rendszeres kontroll

Pácienseink kezét nem engedjük el a kezelés végeztével sem, 4 havonta hívjuk őket kontrollvizsgálatra, illetve professzionális fogtisztításra. A folyamatos, megfelelő ápolásnak, és szakorvosi szűrővizsgálatnak köszönhetően még idejében észlelhető és kezelhető bárminemű esetleges elváltozás, megelőzhetőek a nem kívánt szövődmények. A rendszeres kontroll, és szájápolási tanácsokat betartása esetén az Straumann és Nobel Biocare implantátumokra életreszóló garanciát biztosítunk.


Kizáró okok, melyek esetén az implantológiai kezelés nem tud megvalósulni

Az azonnali implantáció kizáró okai lehetnek kezeletlen fogágybetegség, kezeletlen cukorbetegség, bizonyos szív- és érrendszeri betegségek, erős dohányzás, várandósság, alkoholizmus, drog- vagy gyógyszerfüggőség. Minden esetben szájsebész szakorvosunk állapítja meg, ha az implantációs beavatkozás nem elvégezhető, de ebben az esetben sincs ok aggodalomra. A szakmai innovációknak köszönhetően különféle alternatív megoldással szolgálunk azon Pácienseinknek is, akik számára az implantáció nem járható út.

Implant Központ Buda – Mosolyt teremtünk, mely’ életeket változtat meg.

Az Implant Központ Budában az implantológiai beavatkozásokat kizárólag maguk a klinika alapítói, Dr. Gelesz Nikolett és Dr. Horváth Ferenc végzik. Mindketten szakterületük elismert specialistái, Master of Science in Implantology and Dental Surgery mesterdiplomájukat Németországban, Münsterben szerezték. Szakmájuk iránt a végletekig elhivatottak, állandó résztvevői magyarországi és nemzetközi szakmai továbbképzéseknek egyaránt. Sikerük, és Pácienseikkel való bizalmi kapcsolatuk titka azonban nemcsak szakmai precizitásukban, hanem segítőkész, megértő hozzáállásukban, és empatikus kommunikációjukban is rejlik. Ők tették az Implant Központ Budát azzá a fogászati rendelővé, ahol összefonódik a magasfokú szakmaiság, és a szűnni nem akaró, Páciensek felé tanúsított együttérzés.

Bejelentkezés:
1121 Budapest, Ördögszikla köz 1.
+36 20 557 1964 és +36 1 291 4651
info@implantkozpont.hu

www.implantkozpont.hu

    Vegye fel velünk a kapcsolatot:


    Biztonsági kód
    captcha