fbpx

Mi az az All-on-4?

Fogaink elvesztése mindannyiunkat megvisel. Nem tudunk jól rágni, nem tudunk egy jóízűt enni, nem tudunk felszabadultan mosolyogni, kényelmetlenül érezzük magunkat, rosszkedvűek vagyunk. A hagyományos fogpótlási módszerek nem mindig képesek megfelelően orvosolni meglévő problémáinkat. Az ilyen esetekben a legjobb megoldás az azonnali implantátumos fogpótlás!

A fogászati implantológiát tudományosan megalapozott, klinikailag jól bevált, elfogadott módszerként ismeri el az orvostudomány. A fogászati implantáció mára a fogászat integráns részévé vált: a beültetésre kerülő anyagok magas minősége és a kifinomult műtéti technika lehetővé teszi, hogy az említett eljárás rutinszerűen alkalmazható legyen a fogászat funkciós és esztétikai rehabilitációjában. Az implantátumos fogmű ugyanolyan erős, jól használható és szép lesz, mint az Ön eredeti fogai!

 

Mit nevezünk azonnali implantációnak?

Az azonnali implantáció alatt azt értjük, hogy az implantátum beültetése a foghúzást követően egyből megtörténik, a kihúzott fog helyére, még aznap behelyezésre kerül  az implantátum. Az Implant Központ Budában, az implantációs esetek 80%-a azonnali implantációval történik. Az eljárásnak köszönhetően a gyógyulási idő leredukálódik.

 

Műtét előtti vizsgálatok

A műtét előtt mindenképpen előzetes vizsgálatokra van szükség. Először készítünk egy 3 dimenziós CT felvételt, majd digitális szájszkenner lenyomatot veszünk a meglévő fogakról.

A felvételek kiértékelése után megtervezzük az implantátumok pontos helyét és az Ön új mosolyát.

 

Az azonnali implantáció folyamatai

Szerencsések vagyunk, hisz ma már nem kell a foghúzás után 3-6 hónapot várni az implantáció behelyezésére, az All-on-4 Protokollal a foghúzást követően behelyezhetőek az implantátumok. Természetesen az azonnali implantációnak is megvan a szigorú protokollja, hogy mikor lehet ezt a technikát alkalmazni. Ha van egy nagyobb gyulladás a gyökércsúcson, azt alaposan eltávolítva, kitakarítva helyezhető be az implantátum.

Az azonnali implantáció előnyei közé tartozik, hogy a páciens nem lesz hetekig, hónapokig fogak nélkül, így esztétikailag az arc nem változik a gyógyulási időben sem. Az implantátum behelyezését követően készül egy ideiglenes fogpótlást, amivel visszanyerhető a mosoly harmóniája.

Fontos tudni, hogy minden foghúzást, csont és íny lebomlást követ, viszont az azonnali behelyezésnek köszönhetően, a kihúzott fog gyökere helyén kialakult vérből, az implantátum felületkezelése magához vonzza a csontfelépítő sejteket,  ezáltal egy hihetetlenül gyors regenerálódási folyamat zajlik le.

A Straumann implantátumok csúcs minőségének köszönhetően a beültetés után, 3-4 héttel az implantátumok, akár véglegesen is terhelhetőek.

Az ínynek van egy érési folyamata, amit nem lehet meggyorsítani. Ez az esetek többségében 3-4 hónapot jelent. Ha a foghúzás után az eltávolított fog helyére rögtön beültetjük az implantátumot, akkor a szép félhold alakú ínykontúr, a csipkézett ínyszegély, ami a fogak mentén található, gyönyörűen megmarad, és ahelyett, hogy lebomlana a csont, a foghúzást követően olyan csontregenerációs indukciós hatások lépnek fel, melyek gyönyörűen kitöltik az esetlegesen fennmaradó apró réseket a fogmeder és a beültetett implantátum között.

A teljes csontosodást azonban itt is ki kell várni, mely azonnali implantáció esetében 3-4 hónap. Ha ez letelik, akkor a végleges felépítmény és a végleges korona is elkészíthető az implantátumra.

 

Műtét után

A beavatkozást követően privát pihenőszobánkban töltheti a gyógyulás első pillanatait, melyet a műtönktől csupán egy ajtó választ el. Kényelmes fotelban relaxálva, mégis orvosi felügyelet alatt várhatja meg, mi az ideiglenes fogpótlás elkészül. Még aznap elkészül a fix fogpótlás, melyet rögzítünk a beültetett implantátumokra, így akár azonnal visszatérhet megszokott, mindennapi életviteléhez!

 

A minőség nálunk az első

Klinikánkon kizárólag a svájci Straumann és a svéd Nobel Biocare piacvezető, prémium implantátumait helyezzük be, melyekre életre szóló garanciát vállalunk!

Jelentkezzen be hozzánk még ma! Nyerje vissza újra az önbizalmát, mosolyogjon önfeledten, és elfelejtse el örökre a foghíjas mosolya miatti szorogngását!

    Vegye fel velünk a kapcsolatot:


    Biztonsági kód
    captcha